Lær mere om alkoholmisbrug

Er du selv, eller er en du holder af, blevet afhængig af alkohol? Så er det et problem, som kan være meget svært at komme af med igen. At have et alkoholmisbrug er ikke det samme som at være alkoholiker. Men der er ikke langt fra det ene til det andet. Jo før personen får hjælp til alkoholmisbrug, desto bedre er det. 

Hvordan udvikles et alkoholmisbrug?

Vi mennesker er ikke ens. Derfor er der nogle mennesker, der har nemmere ved at få et alkoholmisbrug end andre. Der er mange forskellige årsager til, at en person er mere påvirkelig for alkoholmisbrug end en anden. 

Når der tales om alkoholmisbrug, så er det ofte sådan, at personen bruger alkoholen til en form for virkelighedsflugt. Personer med en psykisk lidelse har en større risiko for at ende i alkoholmisbrug end andre. Men psykologiske, biologiske og sociale faktorer har også en indflydelse, når det kommer til, hvem der rammes af alkoholmisbrug.

Der er altså ikke et endegyldigt svar på, hvordan et alkoholmisbrug udvikles, da der er mange faktorer, der spiller ind.

Kan et alkoholmisbrug også give abstinenser?

Mange tror, at det kun er alkoholikere, der kan opleve abstinenser. Men det kan alkoholmisbrugere også. Hvor svære abstinenserne er, afhænger af hvor stort et alkoholmisbrug, der er tale om. 

Når en person oplever abstinenser i forbindelse med et alkoholmisbrug, er kroppen begyndt at vænne sig til at skulle have alkohol hele tiden. Der er en stor risiko for, at abstinenserne begynder at udvikle sig ved at blive værre og værre. Dette kan medføre, at der på et tidspunkt ikke længere er tale om et alkoholmisbrug. Personen er i stedet blevet til en alkoholiker.